Recept

Chokladrutor
175 grader i 20 minuter

3 ägg
3 kkp socker
1,5 kkp mjölk
4,5 kkp mjöl
3 tsk bakpulver
3 tsk vaniljsocker
2 msk kakao
225 g smält margarin

Glasyr
1 msk kakao
5 msk kallt kaffe
4 msk smält margarin
2 tsk vaniljsocker
2 hg florsocker

Bred glasyren över den kalla kakan
och strö kokos eller strössel över.


Falska potatisbakelser
200 grader i ca 15 minuter

4 ägg
4 dl strösocker
3 tsk bakpulver
3 tsk vaniljsocker
6 dl vetemjöl
200 g smält margarin
2,5 dl mjölk

Smörkräm
200 g rumsvarmt margarin
2 dl florsocker
3 dl tjock marsankräm
3 tsk vaniljsocker

Bred smörkrämen över den kalla
kakan. Riv sedan mandelmassa
över kakan, strö över kakao och
kanel.


Mums mums

3 msk gelatin
3 dl kokande vatten
2 äggvitor
1 liter socker
2 dl florsocker
2 dl kallt vatten
(ev. 2 msk kakao)
Vispa ut gelatinpulvret med det kokande vattnet, så gelatinet upplöses. Blanda ner socker, äggvitor, florsocker och det kalla vattet. Vispa i ca 10 minuter tills det blir kritvitt och skummande. Strö ut lite av strösslet i en form och häll i smeten. Låt stå i kylskåpet ett tag. Skär i rutor och doppa alla sidor i strösslet.

Strössel
2 dl kokosflingor
1 msk kakao
Blanda samman i en djup tallrik. Ställ över en panna med vatten som kokar. Blanda tills det blir lite ”kletigt”.


Myrstackar

100 g margarin
3/4 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
3 msk kakao
kaksmulor
arrakspunsch

Blanda ihop margarin,
florsocker,
vaniljsocker och kakao
till en jämn smet.
Tillsätt kaksmulorna
och arrakspunsch
efter behag.
Gör bollar som rullas
i brunt strössel.
Lägg sedan i
småbrödsformar